Rio lijnen - enkele voorbeelden van wat wij van Rio in ons assortiment hebben.

Rio Pike Line F
De buik van de lijn is voorzien van de camogroene kleur. De volglijn is echter chartreuse gekleurd. Hierdoor blijft de tip perfect geschikt voor het leefmilieu van de snoek, terwijl in het gras de rest van de lijn toch goed zichtbaar is.

Verkrijgbaar: WF8F, WF9F en WF10F

Prijs: € 69,95

Rio Selective Trout
Deze unieke torpedo en dubbeltapse vliegenlijnen zijn ontwikkeld voor het vliegvissen met droge vliegen, natte vliegen en nimfen onder alle mogelijke weersomstandigheden. De torpedo vliegenlijnen hebben een lange front taper voor het delicaat presenteren van de vlieg en een verlengde back taper voor het moeiteloos maken van rolworpen. Rio heeft daarnaast de dubbeltapse vliegenlijn opnieuw 'uitgevonden' door extra gewicht achter de front taper te plaatsen, hiermee slaat de lange front taper en de leader perfect over. De Selective Trout vliegenlijn is zeer soepel, voor het optimaal presenteren van de vlieg en heeft ook in de winter geen geheugen. De supergladde, zelfsmerende koudwater coating maakt precieze worpen en een voorzichtig presenteren van de vlieg eenvoudig. De Selective Trout is 27,4 meter lang en beschikbaar in chartreuse en camo green.

Verkrijgbaar: WF1F - WF7F en DT1F - DT6F

Prijs: € 62,50

Rio Nymph Line
Deze vliegenlijn heeft een lange buik en back taper om het maken van rolworpen eenvoudiger te maken, voor het menden van de lijn en een perfecte controle over de drift van de kunstvlieg zowel boven als onder water. De korte front taper is een grote plus bij het werpen van verzwaarde nimfen, beetverklikkers en kunstvliegen met redelijk wat luchtweerstand. De nieuwe high floatation technologie van Rio zorgt er voor dat de oranje hoog op het water ligt en steeds goed zichtbaar is. De Rio Nymph Line heeft 'welded loops' aan beide uiteinden die soepeltjes door de geleideogen glijden. De oranje beetverklikker kan eventueel verwijderd worden, zonder dat dit invloed heeft op de werpeigenschappen.

Verkrijgbaar: WF4F - WF5F (lengte 27,4 meter) en WF6F - WF9F (lengte 30,5 meter), in light green en camo, elk met een fluorescerende oranje punt.

Prijs: € 65,00

Rio Grand
De taper van de Rio Grand heeft een wat zwaarder eerste gedeelte, zodat de hedendaagse vliegenhengels met een snelle actie ook sneller 'geladen' worden. De back taper is lang genoeg voor het maken van rolworpen, het menden van de lijn en het controleren van de drift van de vlieg. Gefabriceerd met Rio's SlickShooter proces, waardoor de punt hoog drijft maar zelfs ook de kleinste droge vlieg nog subtiel gepresenteerd kan worden. De soepele, zeer gladde coating is goed bestand tegen vuil en is aangebracht over een gevlochten nylon kern. De Rio Grand heeft aan de punt een 'welded' lus, wat een snel wisselen van de leader mogelijk maakt, maar die ook - bij het landen van een vis - soepel door de geleideogen glijdt.

Verkrijgbaar: WF3F - WF5F (27,4 meter), WF6F - WF9F (30,5 meter), in pale green en camo.

Prijs: € 65,00

Rio Accelerator
De nieuwe vliegenlijn van Rio voor het maken van verre, gecontroleerde worpen; voor alle vliegvissers die het 'verder weg' zoeken. De unieke tapering van deze torpedo vliegenlijn maakt een dynamische lijnsnelheid mogelijk, voor worpen ver voorbij de standaard norm. De supergladde finish maakt dat de lijn zonder noemenswaardige weerstand door de geleideogen glijdt. De groene Accelerator is een goede allround vliegenlijn voor het vissen met droge vliegen, nimfen en streamers, met een extra lange buik zodat geoefende werpers meer lijn in de lucht kunnen houden.

Verkrijgbaar: WF4F - WF5F (27,4 meter), WF6F - WF9F (30,5 meter), in light green.

Prijs: € 62,50

Rio WindCutter II
De unieke tapering combineert optimaal twee aspecten van het hedendaagse vliegwerpen: een onopvallend presenteren van de vlieg en de mogelijkheid om zeer verre worpen te maken. Zelfs met zeer weinig lijn buiten de hengeltop zijn er met de WindCutter zeer nauwe lussen te maken, met de zwaardere buik worden de snelle, hedendaagse vliegenhengels perfect geladen. De WindCutter was oorspronkelijk ontworpen voor het aanwerpen onder winderige omstandigheden van forellen die vlak onder de oevers aan het azen zijn, maar er zijn ook vele, andere toepassingen denkbaar in de Benelux. De Rio WindCutter heeft een koudwater coating rond een gevlochten kern.

Verkrijgbaar: WF3F - WF10F (yellow), WF3F - WF8F (camo), in lengtes vanaf 27,4 tot en met 30,5 meter.

Prijs: € 62,50

Rio Classic
De vernieuwde Rio Classic biedt nu nog meer waarde voor haar geld, met in de eerste plaats verbeterde werp- en viseigenschappen. De soepele, zelfsmerende, hightech coating resulteert in een comfortabel werpen en een perfect overslaan van leader en vlieg. De opbouw van de front taper draagt hier ook zeker aan bij. De uitvoering als lichtgevende LumaLux vliegenlijn is een groot pluspunt bij het vissen onder slechte lichtomstandigheden en 's nachts.

Verkrijgbaar: WF3F - WF8F, DT3F - DT7F, in geel en camo, met een lengte van 25 meter. Als Glow in the Dark LumaLux in WF4F - WF7F, DT4F - DT6F met dezelfde lengte.

Prijs: € 50,00

Rio MainStream
De Rio MainStream vliegenlijnen zijn ontwikkeld met de gemiddelde vliegvisser in gedachten. Deze vliegenlijnen zijn perfect toegespitst op de verschillende lijnklassen, ook de beginnende vliegvisser maakt hiermee een perfecte start. Alle Rio MainStream vliegenlijn worden gefabriceerd volgens dezelfde kwaliteitseisen en onder dezelfde standaardcontroles als de overige vliegenlijnen van Rio. De Rio MainStream leaders en het tippetmateriaal vormen een perfecte aanvulling op dit programma.

Verkrijgbaar: WF3F - WF8F, DT4F - DT8F in lemon green en een lengte van 25 meter. Als sinktip vliegenlijn in WF4F/S3 - WF8F/S3, in lemon green en brown; als intermediate vliegenlijn WF4I - WF7I met MainStream Taper, in WF8I - WF10I met MainStream Saltwater Taper, beide in olive. Als compleet zinkende lijnen in WF4S - WF8S in type 3 en 6, in bruin en zwart.

Prijs: € 40,00

 

 

Rio VersiTip Fly Line
De mogelijk om van vliegenlijnpunt te wisselen maakt de Rio VersiTip tot een universeel te gebruiken vliegenlijn voor zowel het wadend vissen, het vissen vanaf de oever als het bellybootvissen op tal van vissoorten. De tapering van de vliegenlijn is gebaseerd op de Rio WindCutter, naast de drijvende punt worden er ook een 4,50 meter lange intermediate, een type 3 en een type 6 zinkende punt bijgeleverd. Voor de lijn WF8 - WF10 is ook een type 8 supersnel zinkende punt beschikbaar. De Rio VersiTip heeft een koudwater coating en is de favoriete vliegenlijn van veel steelheadvliegvissers en van vliegvissers die veelvuldig de wateren in Alaska bevissen. Bij het vissen op zeebaars is een onopvallender presentatie in vergelijk tot de DC-vliegenlijnen mogelijk, wat soms het verschil uit kan maken tussen wel en niet vangen.

Verkrijgbaar: WF4 Tips - WF10 Tips, kleur: geel, lengte 30,5 meter. Wordt geleverd met meerdere tips.

Prijs: € 150,00

Rio DC Sink Tip Line
DC staat voor Density Compensated, wat wil zeggen dat de punt van deze vliegenlijn even snel zinkt als de rest van het zinkende gedeelte. De korte, dikke buik achter het snelzinkende gedeelte van deze bestseller in het pakket van Rio maakt dat deze lijnen zich veel beter laten werpen dan vergelijkbare lijnen van de competitie. De duurzame volglijn blijft ook langer intact dan vliegenlijnen van andere fabrikanten. Een super effectieve vliegenlijn voor het vliegvissen op snoekbaars (200 grain), snoek op diep water met drijvende streamers (300 grain), zeebaars tussen de blokken van de Maasvlakte (200 en 300 grain), pollak vanuit een kleine boot (300 en 400 grain), enzovoorts.

Verkrijgbaar met een 7,20 meter lang snelzinkend gedeelte van 150, 200, 300, 400, 500 en 600 grains, telkens met een anders gekleurde buik en volglijn. Ook verkrijgbaar met een zinkende punt van 2,10 en 4,50 meter. Met een 2,10 meter lange punt als Type 3 in WF4F/S - WF8F/S en als Type 6 in WF6F/S - WF10F/S; met een 4,50 meter lange punt in Type 3 in WF4F/S - WF9F/S, Type 4 in WF5F/S - WF8F/S, Type 6 in WF6F/S - WF10F/S en Type 8 in WF8F/S - WF10F/S.

Prijs: € 67,50

Rio AquaLux Tip Fly Line
Deze drijvende lijn heeft een bijna drie meter lange, doorzichtige intermediate punt. Een ideale lijn voor, bijvoorbeeld, het Oostvoornse Meer, Forellenplas Baggelhuizen of Forellenplas De Eemhof voor het vissen van nimfjes en muggenpoppen. De doorzichtige punt zinkt met een snelheid van 3,5 tot 5 centimeter per seconde, ideaal om speciaal op winderige dagen je kunstvliegen juist onder de golven aan te bieden. De tapering van deze lijn is gebaseerd op de Clouser vliegenlijn, zodat ook grotere streamers of een team van natte vliegen zonder problemen weggezet worden. De lijn glijdt soepel door de geleideogen zodat ook grotere afstanden binnen ieders bereik liggen. Omdat de buik en de volglijn drijven zinken deze niet onder water tijdens het wadend vissen of het vissen vanuit een bellyboot.

Verkrijgbaar: WF4F/I - WF9F/I, met een lengte van 30,5 meter en een gele/doorzichtige kleur.

Prijs: € 65,00

Rio AquaLux Fly Line
Een compleet zinkende, intermediate vliegenlijn met een zinksnelheid van 3,5 tot 5 centimeter per seconde. De tapering is gebaseerd op die van de Classic vliegenlijnen van Rio, zodat een probleemloos werpen gewaarborgd is. De lijn blijft ook onder koudere omstandigheden soepel en goed te hanteren. Je kunt je leader, door de perfecte fabricagetechniek, gewoon met een naald- of spijkerknoop aan deze AquaLux vliegenlijn bevestigen.

Verkrijgbaar in WF3I - WF9I in een doorzichtige kleur en een lengte van 30,5 meter.

Prijs: € 65,00

Otter Hengelsport - Vechtstraat 108 - 8021 AZ Zwolle - T. 038 - 4216825 - F. 038 - 4212136 - E.
site made by join HANDS - disclaimer - algemene voorwaarden - © 2022 Otter Hengelsport B.V.