1. De penalty shootoutfout van Roberto Baggio bij de FIFA Wereldbeker 1994.

3. De penalty miss van Gareth Southgate bij de UEFA Euro 1996.

4. De penalty miss van Frank Lampard bij de WK 2010.

5. De penalty miss van Sergio Ramos bij de UEFA Champions League 2018.

6. De penalty miss van Paul Gascoigne bij de FA Cup Semi Final 1991.

7. De penalty miss van Roberto Ayala bij de Copa America 2007.

8. De penalty miss van David Trezeguet bij de UEFA Euro 2000.

9. De penalty miss van Jürgen Klinsmann bij de UEFA Champions League 1997.

10. De penalty miss van Philipp Lahm bij de FIFA Wereldbeker 2006.

De top 10 meest memorabele chokes in het tennis

Tennis is een van de meest populaire sporten ter wereld. Hoewel veel mensen zich bezighouden met het volgen van hun favoriete spelers en teams, zijn er ook veel mensen die zich voornamelijk bezighouden met het herinneren van de meest memorabele chokes van de sport. Hieronder zijn de top 10 meest memorabele chokes in het tennis:

1. John McEnroe vs. Bjorn Borg, Wimbledon Finale 1980: De finale van Wimbledon in 1980 tussen John McEnroe en Bjorn Borg is misschien wel de meest memorabele choke in het tennis. McEnroe had een voorsprong van twee sets, maar hij verloor de derde set op een tiebreak. In de vierde set kwam McEnroe op 5-2 voor, maar hij verloor de set op de tiebreak.

2. Roger Federer vs. Rafael Nadal, Australische Open Finale 2009: In 2009 kwamen Roger Federer en Rafael Nadal opnieuw tegenover elkaar in de finale van de Australian Open. Nadal had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-1 in de derde set. Federer had twee matchpoints, maar Nadal slaagde erin om de set te winnen.

3.Andy Murray vs. Novak Djokovic, US Open Finale 2012: In 2012 kwamen Andy Murray en Novak Djokovic opnieuw tegenover elkaar in de finale van de US Open. Murray had een voorsprong van twee sets, maar hij verloor de derde set op een tiebreak. In de vierde set kwam Murray op 5-2 voor, maar Djokovic slaagde er in om de set te winnen.

4.Stan Wawrinka vs. Novak Djokovic, US Open Finale 2016: In 2016 kwamen Stan Wawrinka en Novak Djokovic opnieuw tegenover elkaar in de finale van de US Open. Wawrinka had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-2 in de derde set. Wawrinka had twee matchpoints, maar Djokovic slaagde erin om de set te winnen.

5.Kim Clijsters vs. Justine Henin, US Open Finale 2003: In 2003 kwamen Kim Clijsters en Justine Henin opnieuw tegenover elkaar in de finale van de US Open. Henin had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-2 in de derde set. Clijsters had twee matchpoints, maar Henin slaagde erin om de set te winnen.

6.Serena Williams vs. Venus Williams, US Open Finale 2001: In 2001 kwamen Serena Williams en Venus Williams opnieuw tegenover elkaar in de finale van de US Open. Serena had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-2 in de derde set. Venus had twee matchpoints, maar Serena slaagde erin om de set te winnen.

7.Andy Murray vs. Rafael Nadal, French Open Finale 2011: In 2011 kwamen Andy Murray en Rafael Nadal opnieuw tegenover elkaar in de finale van de French Open. Nadal had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-2 in de derde set. Murray had twee matchpoints, maar Nadal slaagde erin om de set te winnen.

8.Victoria Azarenka vs. Maria Sharapova, Australian Open Finale 2012: In 2012 kwamen Victoria Azarenka en Maria Sharapova opnieuw tegenover elkaar in de finale van de Australian Open. Azarenka had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-2 in de derde set. Sharapova had twee matchpoints, maar Azarenka slaagde erin om de set te winnen.

9.Marat Safin vs. Roger Federer, Australian Open Finale 2005: In 2005 kwamen Marat Safin en Roger Federer opnieuw tegenover elkaar in de finale van de Australian Open. Federer had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-2 in de derde set. Safin had twee matchpoints, maar Federer slaagde erin om de set te winnen.

10.Andy Murray vs. Novak Djokovic, Australian Open Finale 2013: In 2013 kwamen Andy Murray en Novak Djokovic opnieuw tegenover elkaar in de finale van de Australian Open. Djokovic had een voorsprong van twee sets en een voorsprong van 5-2 in de derde set. Murray had twee matchpoints, maar Djokovic slaagde erin om de set te winnen.

De top 10 grootste chokes in de Formule 1

De top 10 grootste chokes in de Amerikaanse sporten

De Amerikaanse sporten staan bekend om hun grote chokes. Soms zijn deze chokes zo groot dat ze door de geschiedenis gaan als een van de grootste chokes ooit. Hier zijn de top 10 grootste chokes in de Amerikaanse sporten:

1. De Boston Red Sox verliezen de 2004 World Series: De Boston Red Sox hadden een achterstand van 0-3 in de best of seven World Series tegen de New York Yankees. De Red Sox wisten echter de serie te winnen en werden de eerste team in de geschiedenis dat een comeback maakte van 0-3.

2. The Miracle on Ice: De Amerikaanse ijshockeyploeg won de gouden medaille op de Olympische Winterspelen van 1980. De ploeg, bestaande uit studenten, versloegen de Sovjet-Unie, het sterkste team ter wereld.

3. The Buffalo Bills verliezen vier opeenvolgende Super Bowls: De Buffalo Bills verloren vier opeenvolgende Super Bowls van 1991 tot 1994.

4. The Chicago Cubs verliezen de 2003 NLCS: De Chicago Cubs hadden een 2-0 voorsprong in de National League Championship Series tegen de Florida Marlins. De Cubs verloren echter de serie met 4-3.

5. The New York Giants verliezen de 2011 Super Bowl: De New York Giants waren 0-7 in de reguliere seizoen, maar wisten de playoffs te bereiken. Ze wonnen de divisie en de NFC Championship Game, maar verloren de Super Bowl tegen de New England Patriots.

6. The Indianapolis Colts verliezen de 2006 AFC Championship Game: De Indianapolis Colts hadden de beste record in de NFL en waren gedoodverfde favorieten om de Super Bowl te winnen. Ze verloren echter de AFC Championship Game tegen de Pittsburgh Steelers.

7. The Denver Broncos verliezen de 1986 AFC Championship Game: De Denver Broncos zagen eruit alsof ze de Super Bowl zouden winnen, maar verloren de AFC Championship Game tegen de Cleveland Browns.

8. The Atlanta Braves verliezen de 1991 World Series: De Atlanta Braves hadden een 2-0 voorsprong in de best of seven World Series, maar verloren de serie tegen de Minnesota Twins.

9. The Philadelphia Eagles verliezen de 2004 NFC Championship Game: De Philadelphia Eagles hadden een 13-3 record in de reguliere seizoen, maar verloren de NFC Championship Game tegen de Carolina Panthers.

10. The New England Patriots verliezen de 2008 Super Bowl: De New England Patriots hadden een perfecte 16-0 record in de reguliere seizoen, maar verloren de Super Bowl tegen de New York Giants.

De meest memorabele chokes in de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn een van de meest iconische sportevenementen ter wereld. Het is hier dat de meest memorabele prestaties worden behaald, maar helaas ook waar sommige atleten moeite hebben om hun beste prestaties te leveren onder druk. Er zijn veel gevallen van memorabele chokes in de geschiedenis van de Olympische Spelen, maar hier zijn de top 10:

1. De Italiaanse waterpolo-ploeg begon het laatste kwart van hun duel tijdens de Spelen van 2004 met een 8-7 voorsprong. Helaas verschalkte de Amerikaanse ploeg hen in de laatste seconden en wonnen ze de wedstrijd met 9-8.

2. In de Spelen van 1972 had de Keniaanse atleet Kip Keino een duidelijke voorsprong in de 1.500m race. Maar hij begon steeds langzamer te lopen en werd verslagen door de Russische atleet Vladimir Kuts.

3. Tijdens de Spelen van 2008 verloor de Australische zwemmer Grant Hackett de 400m vrije slagrace op de laatste meters. Hij was de hele race aan de kop geweest, maar werd verslagen door de Spanjaard Rafa Munoz.

4. Tijdens de Spelen van 2008 was de Amerikaanse sprinter Tyson Gay favoriet om de 100m race te winnen. Maar hij verspeelde de kans door een mislukte start en eindigde als vierde.

5. Tijdens de Spelen van 2008 was de Nederlandse turner Epke Zonderland de favoriet voor goud op de rekstok. Helaas maakte hij een kleine fout waardoor hij als vierde eindigde.

6. In de Spelen van 2004 had de Franse ploeg een duidelijke voorsprong in de finale van de 4x100m estafette, maar ze verspeelden de race na een fout bij de wissel.

7. Tijdens de Spelen van 2008 verspeelde de Franse zwemmer Alain Bernard de kans op goud in de 100m vrije slagrace. Hij was de hele race aan de kop geweest, maar werd verslagen door de Amerikaan Jason Lezak.

8. In de Spelen van 2000 had de Amerikaanse atleet Maurice Greene een grote voorsprong in de 100m race. Helaas verspeelde hij het op de laatste meters en werd verslagen door de Britse atleet Linford Christie.

9. Tijdens de Spelen van 2008 verspeelde de Amerikaanse turner Jonathan Horton de kans op goud op de laatste oefening. Hij maakte een fout en eindigde als vierde.

10. In de Spelen van 2004 verspeelde de Canadese zwemmer Brent Hayden de kans op goud in de 100m vrije slagrace. Hij werd verslagen door de Fransman Frederick Bousquet.